Известие

Collapse
No announcement yet.

146 проблем със седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 146 проблем със седалка

Здравейте колеги от скоро имам алфа 146 1.9 жтд(имах браво 1.9 жтд но съдбата и един друг багажник ни разделиха )
    много ме мъчи в алфата високата шофьорска седалка, пуснал съм я най-долу от лостчето но пак е като фотьол.
    някой правил ли е "тунинг" проект да я снижи по някакъв начин поне с 2 3 сантиметра??
    Благодаря.

За съжаление няма начин да се снижи повече. Или свикваш, или сменяш седалката. Примерно от ГТВ или Фиат купе.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има начин. Дори беше описан във форума, но не мога да намеря темата. Колегата "миро" доколкото си спомням беше минал през тази операция и ефекта определено си е заслужавал.
      Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
      Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
      BMW 328i

Comment

Трябва да се разглоби седалката.И да се премахне механизма за повдигане и сваляне.На фейслифтовите сегалки е нитован механизма.
        Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
        ех.. Малкото КуВе
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
          Трябва да се разглоби седалката.И да се премахне механизма за повдигане и сваляне.На фейслифтовите сегалки е нитован механизма.
          е понеже моята е такава, какво да правя (механизъм от по стария модел и да резна този ?? )

Comment

то по-стар модел няма. изхвърля се целия механизъм ако искаш да е по-ниска седалката.
            точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              то по-стар модел няма. изхвърля се целия механизъм ако искаш да е по-ниска седалката.
              утре ще сваля седалката да видя как се демонтира механизма , надявам се да се смъкне доста

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
                утре ще сваля седалката да видя как се демонтира механизма , надявам се да се смъкне доста
                Ако направиш и някоя снимка на цялата процедура ще е супер

И аз търсих скоро старата тема,но не я открих.....и мен ме дразни високата позиция макар ,че съм я смъкнал на макс
                146 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                  Ако направиш и някоя снимка на цялата процедура ще е супер

И аз търсих скоро старата тема,но не я открих.....и мен ме дразни високата позиция макар ,че съм я смъкнал на макс

ок, но не гарантирам да имам успех (ако е нитовано всичко, нямам много инструменти)
                  до тогава http://vbox7.com/play:a2fa64cc22 клип как пали италианеца на -21

странични ефекти централното ми се базика ( не може да се отключи на студено дясната врата )

Comment

http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=12002

Това може да помогне

П.П. но за съжаление иска регистрация. Не отнема много време, и си заслужава.
                    146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                      http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=12002

Това може да помогне

П.П. но за съжаление иска регистрация. Не отнема много време, и си заслужава.
                      или форума има проблем, или проблема е в мен, регнах се пусна ме първия път, но ми изписа, че няма такава тема, после спря да ме пуска в асс то ми

Comment

Първоначално публикувано от ivaka89 Покажи съобщение
                        или форума има проблем, или проблема е в мен, регнах се пусна ме първия път, но ми изписа, че няма такава тема, после спря да ме пуска в асс то ми

И на мен ми дава грешка нещо тоя линк А съм сигурен ,че имаше тема в английския форум,то и в нашия де,ама що не ги намирам.......

Инъче извадих днес седалката за 5 мин, да видя как е материала...и не се изкефих.
                        Релсите са хванати с болтове към механизма за помпенето,който обаче от своя страна е хваната към седалката с нитове..май ще се наложи разпробиване

инъче до колкото успях да измеря се печелят едни 3-4 санта,колкото всъщност е и хода на системата от мин до макс положение ( което не е малко )
                        Last edited by abart_; d.m.y г., 19:13.
                        146 Turbo

Comment

с 3-4 санта ще стане ли по удобна за каране? че и на мен ми идва в повече тая височина ..
                          alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                          Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Не е редно да копирам снимки от темата на момчето, но ... е за добра кауза.
                            Виждат се четирите болта, които могат да се развият само от вътре и двата нита, които вече трябва да се разпробият.
                            Ако някой има по-добро решение без да се сваля тапицерията и седалката...
                            Attached Files
                            146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Нещо не ме кефи тоя вариант с махането на тапицерията...ще се разпробива май .

Хубавото в случая е,че мястото на болтовете на релсите съвпадат с тея на нитовете
                              146 Turbo

Comment

Working...
                              X